Doğum Fotoğrafçılığı Nedir?

a4Doğum fotoğrafçılığı, bebeğin doğduğu güne ait her anın,  kaçırılmadan ve  en doğal hali ile fotoğraflandırılmasıdır.  Doğum öncesi son hazırlıklar, tekrarı olmayacak mucizevi doğum anı, boyunun ölçülmesi, kilosuna bakılması, ayak izinin alınması, ilk banyosu, ilk kıyafetinin giydirilmesi, ilk bezlenmesi, ilk emzirilmesi, anne ve babasıyla ilk karşılaşma anı, diğer yakınların  heyecanı, süslenmiş odası, hediyelikleri…gibi her şeyin ilki olan tüm özel anları  riske atmadan, güvenilir bir fotoğrafçı ile en güzel şekilde ölümsüzleştirerek, bebeğinize ileride en güzel hediyeyi  vermiş olacaksınız.

Doğum Fotoğrafçısı Olarak Nasıl Çalışıyorum?

Fotoğraf çekimi sezeryan doğumda, doğuma 1 saat kala, normal doğuma 5-6 cm açıklığa ulaşınca başlar. Odanıza yerleştikten sonra hamileliğinizin son anlarını fotoğraflamakla başlıyorum çekime. Sonrasında ameliyathane /doğumhaneye gidiş, yakınların heyecanı, doğum anı, kordonun kesilmesi, bebeğinizin ilk kontrolleri, ilk aşısı, bebek odasında bebeğin ölçülerinin alınması, ilk banyosu, anne-babayla ilk karşılaşması ve aile fotoğraflarının çekilmesiyle çekim tamamlanıyor.   Çekim sezeryan doğumlarda ortalama 4-5 saat sürüyor. Normal bir doğumun ne zaman gerçekleşeceği, fotoğrafçının hastanede ne kadar bekleyeceği kestirilemez. Hastanede bekleme süresi ve doğum anının gecenin yarısında gerçekleşmesinden dolayı ekstra ücret talep etmiyorum. Çekim anında flaş kullanmıyorum. Çekimlere her türlü olası ihtimali düşünerek 2 makine ile geliyorum. Hastanenin mevcut ışık şartlarında ve doğal ışıkla çalışıyorum.

Dilerseniz doğumdan  en geç 1-2 hafta sonra, özel ışık ekipmanımla, evinizin rahatlığında bebeğiniz ve sizin çok özel karelerinizi çekiyorum.

Neden Bayan Doğum Fotoğrafçısı?

barkinÇoğu anne ve baba adayı, doğum anı, bebeğin emzirilmesi, annenin hazırlık süreci gibi özel anlardan  dolayı  bayan doğum fotoğrafçısını tercih ediyor. Bu işi yapan erkek doğum fotoğrafçıları da var elbette,  onları tercih eden ailelerde ama doğum tamamen duyguların ön planda olduğu bir süreç olduğu için, bir annenin mutluluğunu ve neler hissettiğini bir bayanın çok daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Çünkü ya o süreçten geçmiştir ya da bir gün geçecektir. Sanılanın aksine biz sadece fotoğraf çekmiyoruz, annenin her an yanında olarak O’na hem destek oluyoruz hem de sakinleşmesini sağlayabiliyoruz.  Özellikle ameliyathanede yanında tanıdık biri olduğunu bilmek bile rahatlatıyor anneleri. Ben kendi adıma böyle düşünüyorum, yine de herkesin kendi tercihi:)

Bu sebeple anne adayları fotoğrafçısının bayan olmasını özellikte tercih ediyor.

Doğum Fotoğrafçısı Emine – Bebek ve Doğum Fotoğrafçısı – İstanbul
Tel: 0532 428 27 49